maryam

  • ۰
  • ۰

نحوه اتصال لوله چدنی به پلیکا

با وجود اینکه امروزه لوله کشی ساختمان با استفاده از لوله های پوش فیت و یا لوله های پلیکا انجام می شود اما هنوز هستند ساختمان هایی که جنس سیستم لوله کشی آن ها از چدن باشد. لوله های چدنی محبوب ترین نوع لوله های نسل قبل بودند اما به دلیل ضعف هایی مانند وزن زیاد، تنوع پایین و… استفاده از آن ها کمتر شد و جای خود را به لوله های پلیکا دادند. اگر قصد دارید لوله کشی ساختمان خود را تعمیر یا تعویض کنید اما نمی دانید نحوه اتصال لوله چدنی به پلیکا چطور است؛ آیا اصلا این کار امکان پذیر است یا خیر؟! با ما همراه باشید.

شما میتوانید تمامی شیرآلات و شیرفلکه صنعتی را از نمایندگی فاراب خریداری کنید.

 

اتصال لوله پلیکا به چدن

بسیاری از افراد هستند که تمایل دارند روش لوله کشی چدنی خانه های خود را اصلاح کنند و از لوله های پلی اتیلن جدید استفاده نمایند. برای این کار دو راه پیش رو داریم:

  1. تعمیر لوله های چدنی با لوله پلیکا
  2. تعویض لوله های چدنی با لوله پلیکا

تعویض لوله های چدنی با لوله های پلیکا راه اصولی و آسان تری است اما هزینه های بیشتری نیز برای ما خواهد داشت. تعمیر لوله های چدنی با لوله پلیکا مسیر سختی است اما امکان پذیر می باشد و در بسیاری از مواقع اقتصادی تر می باشد. نحوه اتصال لوله چدنی به پلیکا به دو روش اصلی انجام می شود که عبارت است از:

  • جوشکاری الکتریکی با استفاده از دستگاه الکتروفیوژن
  • اتصالات مکانیکی مانند کوپلینگ یا فلنج

نحوه اتصال لوله چدنی به پلیکا به چه صورت است؟

همان طور که اشاره شد نحوه اتصال لوله چدنی به پلیکا به دو روش جوشکاری الکتریکی و اتصالات مکانیکی انجام می شود. هر کدام از این دو روش مزایا و معایبی به همراه دارند که باید با توجه به شرایط پروژه، کیفیت لوله پلیکا، کیفیت لوله چدنی و عوامل موثر انتخاب شوند.

 

جوشکاری الکتریکی (الکتروفیوژن)

بهترین و مطمئن ترین روش نحوه اتصال لوله چدنی به پلیکا استفاده از جوشکاری الکتریکی است. در این روش ابتدا باید لوله پلیکا را به لوله چدنی با استفاده از اتصالات مربوطه وصل کنیم. سپس با استفاده از یک دستگاه الکتروفیوژن اتصال را انجام می دهیم. در این روش الکترودی که روی لوله نصب شده است با استفاده از جریان برق باعث ذوب شدن لایه های خارجی لوله پلی اتیلن و چدن می شود. پس از ذوب و سرد شدن محل اتصال دو لوله محکم به یکدیگر متصل می شوند. در این نوع اتصال هیچگونه نشتی وجود ندارد.

جوشکاری الکتریکی (الکتروفیوژن)

اتصالات مکانیکی

نحوه اتصال لوله چدنی به پلیکا به روش مکانیکی آسان تر و سریع تر است اما کیفیت اتصالات جوشکاری شده را ندارد. در این روش با استفاده از کوپلینگ و یا فلنج دو لوله پلی اتیلنی و چدنی را به یکدیگر متصل می کنند. در صورتی که با دقت و مهارت این کار انجام شود هیچ نشتی به وجود نخواهد آمد و تا مدت زمان زیادی می توان از آن بهره برد.

نحوه اتصال لوله چدنی به پلیکا چگونه است؟

انتخاب روش تعمیر لوله های فاضلاب چدنی بستگی به نوع خرابی دارد. اگر نشتی کم و به صورت قطرات کوچک از بین اتصالات و یا حتی بدنه لوله چدنی باشد می توان با خشک کردن محل نشتی و استفاده از چسب و ترمیم قطعه مشکل را حل کرد. اما زمانی که نشتی ما بیشتر باشد و قسمت بزرگتری از لوله چدنی را درگیر کرده باشد نمی توان از چسب استفاده کرد. برای حل این مشکل 3 روش متداول وجود دارد که عبارت است از:

  • جوشکاری: جوشکاری لوله محدودیت اجرایی و هزینه دارد.
  • وصله گذاری: کم هزینه ترین و راحت ترین کار چسباندن وصله به لوله چدنی است اما کارایی کمتری دارد.
  • تعویض لوله چدنی: در مواقعی که نشتی یا گرفتگی سطوح داخلی لوله چدن وجود دارد مطمئن ترین روش خرید لوله چدنی جدید یا تعویض آن با اتصالات متفاوت مانند لوله های پلیکا و پوش فیت است.

نحوه اتصال لوله چدنی به پلیکا به چه صورت است؟

چه زمانی نیاز به تعویض لوله چدنی است؟

تعویض لوله های چدنی اگرچه مطمئن ترین روش است اما فرایندی پیچیده و دشوار می باشد. برای این کار نیاز به حوصله و دقت بسیار داریم. در این روش با خرید لوله پلیکا و جایگزینی با لوله چدنی مشکل را حل می کنیم. آب بندی اتصالات چدنی به لوله های پلیکا و پوش فیت از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که اتصال یا لوله چدنی داخلی کونیک یا مادگی باشد آب بندی ممکن است کمی دشوار باشد. اما اگر لوله ما صاف باشد به دلیل استفاده از بوشن و یا اتصالات پلیکا عایق کردن آن راحت تر است. آنچه در فرایند تعویض لوله چدنی برای ما اهمیت دارد، جداسازی صحیح قسمت معیوب از قسمت سالم است. همچنین مسیر و جهت عبور فاضلاب در روند کار تاثیرگذار است زیرا آب بندی معکوس لوله و فاضلاب دشوارتر از آب بندی نرمال می باشد.

چه زمانی نیاز به جوشکاری لوله چدنی است؟

استفاده از روش جوشکاری لوله چدن در مواردی استفاده می شود که ترک های خطی یا سوراخ های ریز باعث خراب شدن لوله چدنی شده باشد. در این حالت احتیاجی به هزینه کردن زیاد جهت تعویض لوله چدن نیست بلکه با یک جوشکاری مناسب می توان مشکل را حل کرد. در این روش از دستگاه جوش و الکترود مخصوص چدن استفاده می کنیم. آب بندی و تعمیر لوله فاضلاب چدنی با کیفیت بالا انجام خواهد شد.

چه زمانی نیاز به وصله گذاری لوله چدنی است؟

وصله گذاری یکی دیگر از روش های متداول برای جلوگیری از تعویض لوله های چدنی پرهزینه است. این روش زمانی استفاده می شود که امکان تعویض لوله وجود ندارد یا هزینه های آن مقرون به صرفه نمی باشد. تنها ایراد این روش این است که نیاز به یک فرد بسیار ماهر دارد تا بتواند با وصله های پلیکا و ورقه های فلزی سپس محکم سازی ان ها با استفاده از تیوپ، بست کمربندی و چسب های مخصوص آب بندی لوله فاضلاب چدنی را انجام دهد.

چه زمانی نیاز به وصله گذاری لوله چدنی است؟

سخن پایانی

در این مقاله نحوه اتصال لوله چدنی به پلیکا را بررسی کردیم. شما می توانید با توجه به نوع سیستم لوله کشی و میزان خرابی یکی از روش های اتصال لوله پلیکا به چدنی را انتخاب کنید. شما می توانید انواع لوله پلیکا و اتصالات مورد نیاز خود را از فروشگاه اینترنتی لوله آنلاین خریداری کنید. این فروشگاه تمام محصولات خود را با کیفیت بالا و قیمتی پایین عرضه می کند.

  • ۰۴/۰۱/۰۴
  • مریم عزیزی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی